/home/paarden01/domains/paardensportnuland.nl/public_html

Lid worden ponyclub

Hallo,

 

Leuk dat je lid wilt worden van de ponyclub. We hopen dat je een leuke en leerzame periode bij ons doormaakt. In deze folder staan wat nuttige aandachtspunten.

 

* Via de secretaris heb je je aangemeld bij onze club.

Samen met de secretaris wordt een kennismaking bewerkstelligd. Je begint dan met een proeftijd van twee maanden, zodat je vertrouwt kunt raken met de situatie binnen de vereniging. Deze periode kost € 7,50 per maand.

Als je besluit lid te blijven, is de contributie € 50,- per half jaar. Deze wordt via incasso afgeschreven. De contributie loopt van 1 januari tot en met 31 december.

 

* De leiding

De ponyclub heeft een gezamenlijk bestuur met de rijvereniging ‘de Paardenvriend’ te Nuland. Alle administratie rondom je lidmaatschap wordt uitgevoerd door het secretariaat.

Het oefenen wordt geleid door instructeur Margie Korsten.

 

* Clubles

We oefenen 1x per week op woensdag van 19.00 uur tot 20.00 uur op het oefenterrein aan de Papendijk te Nuland. Mocht het oefenen een keer niet doorgaan, wordt je gebeld of via de instructeur hiervan op de hoogte gebracht.

Mocht je zelf verhinderd zijn, laat dit dan weten aan de instructeur.

Met een veiligheidscap rijden is altijd verplicht!

 

* Clubkampioenschappen

In het voor- en najaar worden wedstrijden verreden op ons eigen oefenterrein. De winnaar van deze competitie is clubkampioen en krijgt een wisselbeker voor een jaar.

Tijdens deze wedstrijd(en), mag nergens anders gereden worden mits het een kampioenschap is.

 

* Wedstrijden

-    Mocht je aan wedstrijden willen deelnemen, kun je via de site www.knhs.nl meer informatie vinden. Ben je dit van plan en zijn je ouders akkoord, moet er een startpas aangevraagd worden. Voor Bixie wedstrijden is dit niet nodig. Voor meer informatie willen we je graag helpen. Meld je dan bij het secretariaat van de vereniging.

-    Op alle wedstrijden dien je in een tenue te verschijnen. Op de site www.knhs.nl vindt je meer informatie hierover.

 

* Verzekering

De ouders zijn te allen tijde aansprakelijk voor kind en pony. Zij dienen zelf een WA-verzekering te hebben afgesloten.

 

* Inenting / Chippen

-      Het is verplicht dat de pony geldig ingeënt is tegen influenza. Minstens 1x per jaar dient je pony ingeënt te zijn.

-      Elke pony dient gechipt te zijn en een geldig paspoort te hebben. Wanneer je de pony vervoert dien je het paspoort bij je te hebben.

 

* Activiteiten Ponyclub

Gedurende het gehele jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd waarvan je ruimschoots vooraf op de hoogte wordt gebracht. Denk hierbij aan via het clubblad, de website, per e-mail of per brief.

 

* Nevenactiviteiten

Naast het oefenen en de onderlinge wedstrijden kan het voorkomen dat jij (en ouders/verzorgers) gevraagd wordt om medewerking te verlenen bij bijvoorbeeld Jumping Maasdonk, springwedstrijd, dressuurwedstrijden die de vereniging uitschrijft.

Het bestuur besluit of je op deze dagen aan andere wedstrijden mag deelnemen.

 

We hopen je door dit lijstje een beetje wegwijs te hebben gemaakt.

Mocht er toch nog iets niet duidelijk zijn, vraag dit dan even na bij het secretariaat of de instructeur.

 

Veel rijplezier!

 

Het Bestuur.

 

 


Deze website is gerealiseerd door: DigiFactory Webworks
Fotoalbum
Onderlinge wedstrijd op zondag 24 juni 2018 Onderlinge wedstrijd op zondag 24 juni 2018

Nieuws
Finale WK Mennen: Teamgoud voor Nederland en Frank net geen brons

Vandaag vond het laatste onderdeel van het WK mennen plaats, de vaardigheidsproef. Frank van der Doelen behaalde met de vaardigheid de 8e plaats. Met het puntentotaal van de eerdere dagen opgeteld scheelde het maar 0,01 punt of Frank had de bronzen medaille te pakkken. Frank eindigd nu op de 4e plaats in het eindklassement. Mede door de super resultaten van Frank wist het Nederlandse team de gouden medaille te behalen. Dit is voor het eerst in de geschiedenis dat de enkelspanmenners de gouden medaille behaalden!

UPDATE WK: Frank 5e, 1e plaats voor Nederland

Vandaag is het onderdeel marathon verreden op het WK mennen. Frank is hiermee 5e geworden en staat nu individueel ook 5e. Met het landenteam staat Nederland nu 1e.

Morgen (zondag) volgt nog het laatste onderdeel; de vaardigheidsproef.

Tussenstand WK: Frank 10e, 2e plaats voor Nederland
Zeer knappe prestatie voor Frank van der Doelen

Onder ideale weersomstandigheden en met veel publiek is vandaag het eerste deel van de dressuur van het WK enkelspannen verreden...

Frank van der Doelen naar WK Mennen

Wij zijn zeer verheugd om jullie in kennis te stellen dat ons lid Frank van der Doelen mag deelnemen aan de Wereldkampioenschappen Mennen welke worden gehouden van donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september bij Paardensportcentrum De Peelbergen in Kronenberg (Horst)...

Bekijk alle nieuwsberichten